Българският полузащитник Петър Златинов вкара един от четирите гола за Интер (Баку) при успеха с 4:2 над Стандарт (Сумгаит), но беше определен за най-добър в редиците на своя тим. След този успех футболистите на треньора Кахабер Цхададзе водят в класирането с 19 точки от 8 мача.

Мачът тръгна много добре за Интер, които в рамките на две минути между 19-а и 21-а вкараха два гола заради грешки в защитата. Най-напред Самир Абасов откри, а след него Петър Златинов удвои аванса на своите.

Хазар-Ленкоран не остави никакви шансове на Симург и го победи с 3:0. Българският нападател Иван Цветков вкара първото си попадение за сезона, след като се разписа за крайното 3:0 в 48-ата минута. Радомир Тодоров игра пълни 90 минути за Хазар, докато Костадин Джамбазов не се появи на терена. След тази победа Хазар е на 4-о място в класирането с 14 точки.

За гостите от Симург през второто полувреме се появи преотстъпеният от Славия Николай Вълев-Гонзо. Симург е на 3-о място с 16 точки. ФК Баку с българския защитник Александър Томаш падна 0:2 от Нефтчи (Баку) и със 7 точки и мач по-малко заема 9-о място в класирането.