Бившият футболист на Левски Петър Курдов се завърна в България, след като изкара двуседмичен стаж в състава на Леверкузен, където тренира синът му Атанас Курдов.
Таранът от осемдесетте години се е запознал лично с Решке и Улф Кирстен, като е присъствал на всички тренировки, които са провеждали различните формации на „аспирините”.

„Това, което се тренира в Леверкузен, както в първия, така и във втория състав, смело мога да заявя, че се тренира и в българските отбори от десетина години. Те са много по-калени като хора от нас. Водещото при немците е дисциплината и организацията. През седмицата тренират казано на жаргон, сякаш на бъзик. Когато наближи мачът виждаш как с часове се променят и пренастройват, като минават на съвсем друга вълна”, сподели впечатленията си Петър Курдов.

Специалистът е на мнение, че родното първенство трябва да промени формата си, ако иска да се доближи до нивото на западните шампионати. Според Петър Курдов шестнадесет отбора са твърде много за А футболна група.

„Никога не съм се отказвал от футбола и тази професия е неразривно свързана с мен. Имам желание, но това не значи, че някой клуб ще ме ангажира. Разбира се, надявам се че ще се отвори някоя ниша”, призна бащата на Наско Курдов.

„Колкото и да не ми се иска да го казвам, Наско има още много неща, които трябва да подобри, ако иска да постигне това, което направи Митко Бербатов. От разговорите ми с Улф Кирстен разбра, че от тактическо и техническо отношение са много доволни, но има още много да работи. По-точно казано Наско трябва да прави това, което аз правех навремето - да влиза по-често в шамарите. Гледа малко по-детински на нещата, но определено това, което чувам ме радва”, завърши Курдов-старши.

Петър Курдов благодари за предоставените възможности, както на ръководството на Байер Леверкузен, така и на Константин Баждеков и Емил Данчев, които също са съдействали за провеждането на този треньорски стаж.