Българският футболист на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че в началото на своята кариера в Селтик е бил използван като десен бек от Мартин О’Нийл и се самоопредели като най-бавният десен бек в историята на шотландския футбол.

„В началото на моята кариера в Селтик играех като десен бек и беше отвратително. Началото ми в новия отбор беше слабо. Представях се много слабо. Мислех, че като ново попълнение ме изпробват, но видях, че Мартин пуска като десен бек и Еял Беркович и Любомир Моравчик”, сподели българският национал пред „Sunday Mercury”.

„Може би аз съм най-бавният десен бек в историята на шотландския футбол. Нещата не се получиха и съм щастлив, че се върнах на моята позиция в центъра на терена”, добави полузащитникът.

„Много съм доволен от представянето си през този сезон с Астън Вила. Надявам се да успеем да се задържим в първата четворка, защото това е важно за нас”, каза още Стенли.

„Предстоят ни много важни мачове и вече не може да си позволим да сбъркаме никъде, защото може да ни струва скъпо”, завърши Петров.