Петима българи взеха участие в първия мач от 14-ия кръг на румънското първенство, в който Ботошани победи Университатя Крайова с 3:2.

Вратарят Пламен Илиев и бранителят Радослав Димитров изиграха 90 минути за Ботошани, а за Крайова това направи Апостол Попов. Христо Златински също започна като титуляр, но напусна терена преждевременно, след като в 82-ата минута получи червен картон. Валентин Илиев бе на резервната скамейка за гостите, но в 85-ата минута влезе в игра и така направи своя официален дебют за новия си отбор.

Иначе Ботошани откри резултата още в 4-ата минута, когато Атила Хаднаги вкара след асистенция на Радослав Димитров. Нуно Роча изравни в 12-ата минута за Университатя, но в края на първото полувреме отново Хаднаги даде нов аванс на домакините.

Куентин Мартинус в 76-ата минута направи преднината на Ботошани 2 гола, а след изгонването на Златински и влизането в игра на Илиев, гостите успяха да вкарат и втори гол чрез Андрей Иван в добавеното време. Димитров влезе в статистиката и с жълт картон в 88-ата минута.

В класирането Университатя е на 7-о място с 19 точки, а Ботошани е на 11-а позиция с 12.