Българският специалист Ивайло Петев е доволен от победата на Ягелония (Бялисток), но също така и от играта при успеха с 2:1 над Погон (Шчечин) в 25-ия кръг на Екстракласа.

"Имахме още 2-3 чисти голови положения при 1:0 за нас. Но домакините са добър отбор и това трябва да се отбележи. Победата е важна, за да се нормализират нещата", коментира Ивайло Петев след успеха.

Ягелония стигна до победата с голове на Мачей Макушевски в 34-ата минута за 1:0, както и чрез Ариел Борисюк в 69-ата. Домакините върнаха едно попадение за 1:1 чрез Павел Цибицки, но останаха с 10 души заради червен картон на Константинос Триандафилопулос в 67-ата минута.

"Искам да подчертая, че преди мача казах на играчите на отбора, че ще бъде много труден мач. И категорично сега мога да кажа, че най-важните са трите точки", каза още българският специалист.

"Никога не губя мотивацията си. Не беше лесен момент за нас, защото в четири мача спечелихме само две точки. Знам, че и на играчите не беше лесно. Последните минути от срещата бяха много тежки за нас. Със сигурност би било по-спокойно, ако водехме в резултата с два гола, а не с един. Мисля, че днес играхме добре в защита", каза Петев и добави с усмивка и намигване: Лекарят на отбора каза, че ми остават още 5-6 години живот след инфарктен мач като този в Шчечин".

Ягелония има 34 точки на 9-ото място, само на 1 след Раков Ченстохова, който е пред тях и заема последната позиция на плейофа за титлата./БТА