Българският старши треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев заяви, че съдиите са "откраднали" 10 точки от отбора му този сезон и са ги дали на противниците. След успеха над Волунтари вчера с 2:1 в 27-ия кръг на румънската Лига 1 той призова тези арбитри, които не са добре подготвени, да отидат в 4-та лига.

"Съдията с неговите отсъждания направи емоциите на мача.  Искам да поздравя нашите играчи, да поздравя нашите привърженици. Мисля, че заслужихме победата. Изиграхме много стабилно първо полувреме. През второто полувреме не влязохме много концентрирани. Дузпата за 1:1 ни срина психически за дълго време. Но от статично положение победихме", започна Петев.

Реферът Адриан Кожокару даде дузпа за Волунтари, от която те изравниха за 1:1. След това даде още една – вече в добавеното време, но след преглед със системата в помощ на съдиите (ВАР) я отмени, което беше отбелязано като правилно. Освен това, ннякои анализатори подчертаха, че играч на Волунтари е трябвало да получи червен, а не жълт картон при свое нарушение.

"Ще го кажа отново – при нас проблемът е чисто психологически. Знам, че футболистите могат много повече и ще го покажем в следващите мачове. В момента не е лесно, защото загубихме много точки. За пореден път ще си позволя да говоря за арбитрите. Взеха ни 8-10 точки и това е факт, не знам защо се отнасят така с нашия отбор всеки мач. Не искам да влизам в подробности, да изброявам 5-6 ситуации само от мача с Волунтари", заяви българският специалист и подчерта, че отношението му не е тенденциозно. Университатя (Крайова) беше ощетена и при гостуването на Ботошани миналата седмица и в края на краищата си тръгна от северната граница на страната с точка от 2:2.

"Когато дойдох в Румъния казах, че в тази страна има много добри съдии. И е така. Но тези, които не са готови за мачове на високо ниво, трябва да отидат в 3-а или в 4-а лига, добави той.

След това каза, че иска да възстанови футболистите си и да ги подготви максимално добре за мача с Петролул, когото определи като силен противник, особено като домакин.