Старши треньорът на АЕЛ Лимасол Ивайло Петев сподели в предаването "Пред банята" своите първоначални впечатления от живота и футбола в Кипър. Българският специалист сподели, че се чувства много добре в момента и се радва, че е приел предложението да поеме отбора от Лимасол.

"Да ви кажа честно, отдавна не съм се чувствал толкова добре, повече от гостоприемно ме посрещнаха, изключително топло. Когато се чувствам добре, резултатите не закъсняват", заяви Петев.

"Това е един от водещите отбори в Кипър, преди 2 години е бил шампион. Преди моето назначаване са имали трудности с намирането на треньора."

"Конкретна цел няма, но апетитът идва с яденето. След тези мачове ще се стремим да вземем шампионска титла, надявам се силите ни да стигнат."

"Ако мога да сравня нашето и кипърското първенство, тук има 5-6 отбора на много високо ниво, които всеки един може да се намеси в борбата за титлата. Коефициентът на шампиона е за трети кръг на квалификациите в Шампионската лига."

"На мача с Аполон имаше повече от 13 хиляди зрители, това е най-голямото дерби в Лимасол. Повече хора има на тези водещи 4-5 отбора, Омония, Анортозис, Аполон, АЕЛ. Една година съм играл в Гърция, така че съм добре с езика."

"Така беше, след като напуснах имах доста оферти, но в интерес на истината стана много бързо, обади ми се президента и в рамките на 3 дни приключихме всичко. Радвам се, че приех и съм амбициран да постигна нещо тук. Договорът ми е за 2 години", допълни Петев.