Отборът на Димитър Телкийски и Елин Топузаков Апоел Тел Авив се изкачи на второ място във временното класиране в израелския шампионат. „Червените” спечелиха дербито с Макаби Нетания с 2:1 и така изместиха прекия си съперник за челни позиции. Димитър Телкийски започна като титуляр и игра до 55-та минута за петата поредна и седма в последните осем мача победа на Апоел.

Двубоят в Тел Авив бе много интересен и напрегнат до последната минута. Апоел поведе в резултата в 11-та минута, когато Джил Вермут намери добре Шей Абутбул и той с лекота се разписа.

Макаби Нетания показа характер и нито за момент не престана да търси изравняването. В крайна сметка то дойде в 33-та минута, когато Менаш се възползва от грешка в защитата на Апоел и направи 1:1.

Победата за Апоел Тел Авив донесе младият ганайски нападател Самуел Йебоа в 59-та минута, само четири след смяната на Мечо Телкийски. Абутбул центрира на главата на Йебоа и африканецът отбеляза за крайното 2:1.

Десет минути след това Макаби остана и с човек по-малко, след изгонването на Тазамета, и това допълнително улесни задачата на Апоел да опази преднината си до края на мача.

Апоел и Макаби Нетания са с равни точки – по 31, но тимът от Тел Авив е втори. Лидер в Израел е Макаби Хайфа с 35 точки.