Станислав Ангелов все пак ще може да демонстрира качествата си в контрола на Енерги Котбус. Специално заради 29-годишния защитник „червено-белите” организират неофициална приятелска среща, в която той ще може да вземе участие, и то за цели 90 минути.

В събота тимът, воден от Петрик Зандер, ще се изправи срещу дублиращия си отбор, който се състезава в регионалната лига на Германия. През този уикенд Енерги ще играе в мач от турнира за Купата на страната срещу Рот-Вайс Есен и футболистите, които ще участват в него няма да играят в проверката, посветена на Пелето.

Трансферният спор за правата на българския национал между Левски и Енерги започна да изнервя дори Зандер, който 10 дни преди старта на Бундеслигата все още не е видял Ангелов в игрова обстановка. „Аз съм наставник на този тим и моята работа е да развивам качествата на играчите си. Не мога да работя със Станислав на терена. Във всички вестници чета, че значително сме се подсилили със Ангелов. Но първо - това е така само на хартия, второ - все още не съм го видял в мачове и трето - той няма разрешително да играе. Много съм ядосан, че всичко това продължава толкова дълго. Ние обаче няма какво да направим”, коментира Зандер пред „Лаузитцер Рундшау”.

Старши треньорът на отбора от Котбус вижда таланта на бившия вече бранител на Левски в тренировките, но не може да го използва в тима си. Ангелов не е взел участие в нито една приятелска среща на Енерги, тъй като няма право. Зандер е категоричен, че няма да пусне защитника в игра в официален двубой, тъй като не е наясно с начина му на поведение на игрището.

Междувременно стана ясно, че мюнхенския адвокат д-р Кристиан Квирлинг, който представлява Енерги в спора с Левски, вече е отговорил на факса, изпратен от шампионите на България в офиса на клуба в Котбус. Както е известно, „сините” пратиха 97 страници по факса на Енерги. Това са документите, с които ръководството на Левски е обяснило гледната си точка по случая и пред ФИФА.

„Най-напред целият този памфлет трябваше да се преведе. Направих няколко забележки относно съдържанието му и внесох яснота по нещата. Изпратих отговора на ФИФА тази сутрин. Надявам се Световната футболна централа бързо да вземе решение по този проблем”, заяви Квирлинг пред „Лаузитцер Рундшау”.