Отборът на Станислав Ангелов – Енерги Котбус постигна изключително важна победа над Дуисбург на Благо Георгиев в изтеглен мач от Първа Бундеслига.

Енерги се наложи с минималното 1:0 благодарение на единственото попадение на албанския национал Ервин Скела, който вкара в 5-ата минута на мача.

Ангелов остана на терена през всичките 90 минути на срещата, докато Благой Георгиев не се появи в игра, въпреки че бе записан сред резервите на Дуисбург.

Двубоят започна отлично за гостите и още в първата си по сериозна атака успяха да открият резултата. В основата на нападението бе именно българския национал Ангелов, който пресече пас дълбоко в своята половина и даде началото на контраатаката за Енерги, при която Ервин Скела бе точен с глава.

След попадението на гостите тимът на Дуисбург увеличи оборотите и започна да търси изравнително попадение, но нападателите на „зебрите” действаха доста разконцентрирано и логично до края на първата част не се стигна до изравняване.

През второто полувреме отборът на домакините бе пълен господар на терена, но така и не съумя да намери верния път към гола.

Така след този успех тимът на Енерги Котбус се изкачи с една позиция във временното подреждане и вече е  14-то място. Дуисбург на Благо Георгиев остава в зоната на изпадащите с актив от 22 точки.

„Зебрите” могат да се озоват на последно място във временното подреждане, ако утре отборите на Арминия и Нюрнберг постигнат победи в своите мачове.