Футболистът на Енерги Станислав Ангелов се е представил добре в мача срещу Шалке 04 от 12-ия кръг на Бундеслигата, това смятат спортните журналисти от регионалния всекидневник в Котбус „Лаузитцер Рундшау”. Изданието поставя на бившия защитник на Левски оценка „добър” 3. Както е известно, „червено-белите” записаха първия си успех от началото на сезона в Германия, след като победиха вицешампионите с 1:0.

„Ангелов се отличи със страхотни далечни изстрели. През първата част от мача бе много активен, след това обаче се загуби. Представи се добре и при единоборствата”, коментира материалът.

Другият българин в състава на Боян Прашникар – Димитър Рангелов, получава оценка с единица по-ниска от тази на Пелето. Именно от бившия нападател на Славия тръгна атаката, след която падна победният гол за Енерги. От „Лаузитцер Рундшау” обаче си имат своите доводи: „На моменти не си личеше, че е офанзивен футболист. Е, организира две-три добри атаки”.

Чавдар Янков от Хановер пък въобще не взе участие при победата на своя отбор с 2:1 над Борусия Дормунд вчера и съответно няма да бъде оценен. Благо Георгиев ще започне като титуляр за Дуисбург в срещата с Карлсруе днес от 18 часа българско време.