Халфът на националният отбор и кипърския Анортозис със сигурност няма да вземе участие в първия полуфинал за Купата на Кипър срещу Аполон Лимасол. Срещата ще се играе на 20 април от 17:00 ч. в Лимасол.

Ангелов страда от разтежение, което му попречи да играе и в последния домакински мач на синьо-белите от Ларнака срещу фактическия шампион на страната АПОЕЛ, завършил 1:2. Това беше едва третата загуба на отбора, откакто Станимир Стоилов пое кормилото в началото на тази година.

За полуфиналът срещу Аполон Мъри и помощникът му Цанко Цветанов вероятно ще могат да разчитат на няколко от основните си играчи, които също не взеха участие в последната среща.

Независимо, че групата за утрешния двубой още не е официално обявена Стоилов съобщи специално за Гонг, че в титулярния състав се завръщат контузените Рамос и Кафу, както и изтърпелия наказание Лабан. Със сигурност срещата ще започнат и звездите на отбора Христос Марангос и Янис Окас.

Една от целите пред Анортозис е спечелване на Купата, тъй като носителят на отличието започва участието си в Лига Европа от третия квалификационен кръг, а класиралите се на второ и трето място в шампионата – от втория.

Ако тимът на Стоилов успее да отстрани Аполон най-вероятно ще срещне на финала Омония, които играят полуфинали срещу застрашения от изпадане Етникос Ахна.

Датата на срещите реванш е 4 май, а финалът за престижния трофей е насрочен за 18 май.