Двамата български футболисти, които играят в Енерги Котбус, Станислав Ангелов и Димитър Рангелов бяха гости в импровизираното студио на Дарик в Агия Напа.

Тимът от Бундеслигата води подготовка в близост до лагера на Левски и националите се възползват от този факт, за да се срещнат със своите приятели от „синия” отбор.

Пред Гонг двамата признаха, че остават в Енерги, въпреки слуховете за трансфери в различни клубове. Освен това те не скриха желанието си да работят под ръководството на Станимир Стоилов в националния отбор.

„Засега оставам в Енерги, водя пълноценна подготовка, имаме още малко време да се подготвим,. На 28-ми януари играем с Байер Леверкузен за Купата. Засега оставаме в Германия”, заяви Митко Рангелов пред Гонг.

„Видно е,че с Митко сме заедно все още. Имаше някои запитвания, главно за Митко, както и за мен. Ръководството категорично отказа. Ние сме професионалисти, имаме договори и в всяка тренировка показваме, че имаме място в отбора”, допълни пък Пелето. „Никога не съм имал точно определено място на терена, това е моят плюс, за това се старая, сега може да се окаже, че ще играя вдясно в Германия”.

Относно амбициите на Енерги в Бундеслигата, двамата национали коментираха: „Плановете ни са да играем всеки мач за себе си и да печелим колкото е възможно повече точки. Всеки спортист знае, че победите го изграждат. Ще се бием, докато има шанс”.

„Разбира се, че има значение къде ще играя. Това, че съм в Германия означава страшно много за мен. Надявам се след време да сменя отбора, за да вървя нагоре”, призна нападателят, който мина през отборите на Страсбург и Ерцгебирге Ауе.

Двамата дадоха мнението си за най-вероятния нов селекционер на България Станимир Стоилов.

„Аз въобще не съм работил с него, но е един от малкото добри специалисти в България, който може да ни донесе класиране”, сподели Рангелов, който допълни, че се радва на предстоящата през февруари контрола, тъй като според него с нея отборът ще може да се сплоти.

За разлика от Рангелов, Станислав Ангелов е играл под ръководството на Стоилов в Левски: „Аз неведнъж съм си казвал мнението, че просто това е най-добрият вариант за момента за България и ще се радвам отново да работя с него”.