Станислав Ангелов дебютира за своя Енерги Котбус срещу Бохум в мач от втория кръг на Бундеслигата. Пелето обаче започна лошо участието си в германското футболно първенство, след като неговият отбор загуби с 1:2 пред собствена публика.

Бившият защитник на Левски започна като титуляр на поста десен бек и остана на терена до края на срещата. 29-годишният български национал обаче не успя да помогне на своя тим, който записа първа загуба от началото на сезона. Надеждите на „червено-белите” за първия домакински мач бяха високи, тъй като в първия кръг тимът направи престижно реми с Байер Леверкузен.

Другият български футболист в редиците на Енерги Димитър Рангелов влезе като резерва в 46-та минута на мястото на Алонефтис.

Двубоят на „Щадион дер Фройндшафт” започна разкъсано, но и равностойно. Гостите успяха да открият резултат още в 14-та минута, когато Бехман вкара от 25 метра. Датчанинът удвои в 42-та минута, като до края на срещата домакините не успяха да застрашат вратата на противника по никакъв начин.

След като старши треньорът Петрик Зандер пусна в игра Рангелов, футболистите на Енерги успяха да намалят преднината на Бохум в самото начало на втората част. Само четири минути след почивката Скела заби топката в мрежата на Ластувка със силен шут от 20 метра.

Възпитаниците на Зандер започнаха да подемат все по-чести атаки към вратата на гостите. Рангелов пропиля чудесна възможност да изравни в 79-та минута. Той финтира добре двама защитници на Бохум, шутира, но ударът му бе прекалено слаб.

Така след една загуба и едно реми Енерги заема 13-то място в класирането с една точка в актива си.

В другия мач от втория кръг на Бундеслигата Хамбургер постигна минимална победа над Байер Леверкузен. Единственото попадение в мач бе дело на скандалния вече Рафаел ван дер Ваарт. Холандският национал се разписа от дузпа.