Българският полузащитник Даниел Пеев и неговите съотборници от Спартак (Семей) възнамеряват да съдят втородивизионния казахстански футболен клуб заради неполучени заплати, съобщава местната преса. 

Играчите от тима не са взимали договорените си възнаграждения от август, а от клубното ръководство съобщиха, че на този етап не могат да плащат заради сериозен дефицит в бюджета. 

"Ситуацията в момента е много лоша. Обещаваха, обещаваха, а пари няма. Не мога да си обясня какво се случва, какво прави ръководството и какво си мисли: това нормално ли е или не", коментира 30-годишният Пеев. 

Спартак Семей завърши на шесто място в класирането на приключилото преди преди два дни първенство на Казахстан във втора дивизия. 

Отборът беше в борбата за призовите места, но в последните шест кръга допусна четири загуби и спечели само един мач, заради което в крайна сметка остана на 14 точки зад първенеца Акжайк, който заслужи директна промоция за елита, както и на 11 точки след втория Восток, който ще играе бараж за влизане в първия ешалон. /БТА