Българският полузащитник от Амкар Перм Георги Пеев не скри пред Гонг, че се чувства щастлив в руското първенство. „Много щастлив се чувствам в Амкар. Причина за това е най-вече, че ми се да шанс да играя непрекъснато. Публиката ни обича много, а аз изпитвам удоволствие от това, което показва нашият отбор”, отбеляза Гошо Пеев.

„Честно казано за футболисти от България не са ни питали шефовете, но се интересуваха от български треньор /Александър Станков/. Сега ни води млад, амбициозен сръбски наставник. Първата част от подготовката е тежка за футболистите. Сега поставяме фундамента за това, което ще правим по време на сезона. Изиграхме четири контроли. Всеки играеше в тях по 45 минути. Имах възможност да вкарам един гол. Надявам се да бележа и по време на сезона”, разказа юношата на Локомотив София.

„Единственото, което ми липсва е борбата за шампионската титла. Мачовете от Шампионската лига също ми липсват, но както знаете сме на полуфинал за Купата на Русия. Имаме шанс да играем финал, а там всичко може да стане. Това е цел номер едно, както моя, така и на ръководството. Тази година искам да спечелим Купата на Русия”, заяви пред Гонг Георги Пеев.

Полузащитникът не получи повиквателна от Пламен Марков за контролата Северна Ирландия - България. Пеев разкри, какви са отношенията му със селекционера на „трикольорите”.

„Този въпрос вече ми го задаваха. Аз съм в добри отношения с Пламен Марков. Говорили сме си няколко пъти след Европейското първенство. Няма нищо такова, каквото се изписа и изговори. Не сме били в лоши отношения, нито сме се карали. Ситуацията около мен я виждате. Един мач ме викат, после не. Веднъж съм титуляр, после не попадам в групата на националния отбор. Честно казано, гледам да съм във форма. Ако треньорът на националния отбор има нужда от мен съм готов да помогна. Ще се радвам, ако ме извикат”, отсече специално за Гонг Георги Пеев.

„Аз продължавам да съм на моето мнение, че като десен бек едва ли ще съм полезен. За последно игра на тази позиция преди пет години. В клуба си играя само като десен халф, или централен полузащитник”, продължи Пеев.

Полузащитникът на Амкар заяви, че го радват информациите сочещи, че в България ще се дават мачове от руското първенство. „Така ще се види и нашата работа. Хората в България ще разберат, колко борба и скорост има в мачовете от Русия”.

„Захари и Мартин Кушев са добре. Тримата се веселим и работим здраво. Чакаме с нетърпение началото на първенството. Надявам се и те двамата да са здрави и с помощта им да постигнем това, което искаме в Амкар”, завърши халфът Георги Пеев.