Георги Пеев отбеляза попадението за Амкар при равенството 1:1 със Зенит в среща от 28-я кръг на руското първенство. Пеев и Захари Сираков играха цял мач за отбора от Перм, но определено в състава се усети липсата на Мартин Кушев, който е наказан.

В неговото отсъствие, наставникът Миодраг Божович насити халфовата линия и така домакините започнаха по-добре срещата, атакуваха по-често, но така и не стигаха до чисти голови ситуации.

През второто полувреме условията за игра се влошиха рязко, като почна да вали силно сняг, което се отрази и на качеството на футбола. Амкар се възползва по по-добър начин от Зенит от тези условия и се настани трайно в половината на гостите. Резултатът не закъсня, и в 70-та минута Георги Пеев се пребори във въздуха за една центрирана топка и я прави във вратата за 1:0. Веднага след като получиха гол във вратата си, футболистите на Зенит се втурнаха в атака, за да върнат попадението и го сториха в 80-та минута. Файзулин бе повален на земята в наказателното поле от Черенчиков и реферът възнагради Зенит с дузпа, която Тимощук отбеляза за 1:1.

В оставащите десет минути гостите от Санкт Петербург бяха по-активни, но усилията им не се увенчаха с попадение.

Амкар вече е с единия крак в евротурнирите, като се състезава за място дори в Шампионската лига. В оставащите два кръга тимът от Перм ще има за съперници Том и Химки – и двата в дъното на класирането.

Амкар е с 45 точки, преди него третият Динамо Москва е с 47, а ЦСКА е с 50, но и двата тима са с мач по-малко.