Българският полузащитник на руския първодивизионен Амкар (Перм) Георги Пеев обмисля да сложи край на кариерата си в националния отбор.

"Честно казано ми омръзна ту да ме викат, ту да се отказват от мен. Сигурно вече съм рекордьор в това отношение в България. Обмислям дали да не кажа на треньорите на националния отбор да забравят за мен", заяви Пеев за "Спорт Експрес".

"Оставам в добри отношения със старши треньора на Пламен Марков. Едно обаче не мога да разбера: Амкар е на трето място в шампионата на Русия, а никой от нас (б.а. в Амкар играят още Захари Сираков и Мартин Кушев) не получава повиквателна за националния отбор. Все пак България не е Бразилия!", допълни той.

29-годишният полузащитник в понеделник продължи договора си за още три сезона с тима от Перм.

"Агентът ми водеше преговори с няколко достатъчно известни клуба, но това не означаваше, че горях от желание да напусна Перм. Бях много щастлив, че ръководството на Амкар ми предложи новия договор. Условията напълно ме задоволяват и не се поколебах да го подпиша. Още повече сега отборът е в подем и имаме шансове да се преборим за място в Европейските турнири", каза Пеев.

"Ако все пак някой по-голям клуб появи интерес към мен, в договора ми има клауза за прекратяването му срещу определена сума", допълни той.