Отборът на Амкар, в който се състезават Георги Пеев, Захари Сираков и Мартин Кушев, се класира за първи път в историята на клуба на финал за Купата на Русия, след като се наложи с минималното 1:0 над Урал Екатерининбург. Тримата българи в състава бяха на терена през целия мач и благодарение на отличното си представяне спомогнаха за класирането на тима.

През първата част момчетата на Моидраг Божович бяха по-дейни, но така и не намериха пътя към вратата на Урал.

Като цяло играта и на двата отбора не впечатли с някакви блестящи отигравания, може би предвид заряда на мача. Само за две минути в края на първата част обаче домакините можеха да поведат, при това не веднъж а три пъти, след чудесни отигравания на Георги Пеев, Дринчич и Белокуров, но стражът на Урал Сергей Армишев опази мрежата си.

Единственото попадение в мача падна през второто полувреме. В 53-та минута Томислав Дуймович проби защитата на гостите, стреля и след лек рикошет топката се озова в мрежата на Урал. Това попадение се оказа достатъчно за Амкар.

 

След гола старши треньорът на гостите Александър Побегалов побърза да направи и трите си смени, за да промени положението, но до такова така и не се стигна. Домакините започнаха да пазят резултата, а футболистите на Урал още по-настървено опитаха да стигнат до вратата на Амкар, но ударите на Мъйсин и Скрълников останаха без резултат.

В 81-та Гришин от Амкар опита да увеличи преднината на своя отбор от ъгъла на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата.

Другият финалист в турнира ще бъде определен по-късно между отборите на ЦСКА и Том Томск на Александър Младенов. Финалът ще се състои на 17 май в Москва.