Българският защитник Павел Виданов направи неудачен дебют за
румънския Рапид (Букурещ) в румънското първенство, където премина през зимата. Рапид падна с 2:3 при гостуването на Глория (Бистрица) в мач от 22-ия кръг и се намира на 6-о място с 34 точки. Начело е ФК Тимишоара с 46 точки, след като вчера победи с 2:0 Виктория (Бранещи).

Виданов започна като титуляр, но не показа кой знае каква класа и в 63-ата минута отстъпи мястото си на бразилеца Езекиаш.

Два гола за домакините вкара италианския нападател Симоне Кавали, който изравни в 31-ата минута за 1:1, а в 66-ата направи 2:1. Гостите от Букурещ поведоха с гол на Михай Роман в 24-ата минута, а в 63-ата Овидиу Ереа изравни. Победата за Глория (Бистрица) дойде в 78-ата минута от дузпа, реализирана от Лазар Баженару. Съдията Паул Униматан я отсъди заради нарушение на вратаря на гостите Дануц Коман, който беше санкциониран и с червен картон.

Старши треньорът на Рапид Мариус Шумудика обаче беше извършил и трите си смени преди червения картон и се наложи в последните 13 минути на вратата да застане един от голмайсторите в мача - Михай Роман. Халфът обаче се представи на добро ниво и на два пъти спаси тима си от ново попадение.