Българският наставник Павел Дочев и неговият Рот-Вайс Ерфурт все още не мислят за промоция във втората дивизия на Германия. Това сподели самият специалист в интервю за спортното списание „Кикер”.

В регионална лига Север на Бундесрепубликата битката за място в горния ешелон ще бъде жестока, коментира изданието. Брауншвайг, Есен, Дрезден, Дюселдорф, Вупертал са сериозни фаворити за втора Бундеслига, но според „Кикер” най-големи шансове има тимът на Дочев.

Четири кръга от началото на сезона Рот-Вайс Ерфурт е без загуба до момента и оглавява класирането с актив от 10 точки. „Минали са едва четири мача. Все още не мислим за изкачване. Нашата цел, разбира се, е лидерска позиция в подреждането, но имаме още много работа. Трябва да подобрим играта си”, коментира 41-годишният специалист.

„Това, че одържахме 1:1 с Борусия Дортмунд и човек по-малко, не трябва да ни кара да се чувстваме горди. Но говори за качеството на отбора. Имаме достатъчно нови футболисти и разнообразие за различните постове на терена”, каза Дочев.

„Смятам, че този сезон ще бъде като изминалия, също толкова драматичен. Отборите са еднакво равнопоставени. Брауншвайг е много силен тим, но започнаха лошо тази година. Въпреки това аз съм сигурен, че ще се върнат. Дано това не бъде точно този петък”, завърши шеговито Павел Дочев, защото именно в петък от 19.30 часа местно време Рот-Вайс Ерфурт приема Брауншвайг в мач от петия кръг на регионална лига Север.