Вердер Бремен се превърна в шестия отбор от Бундеслигата, който отпадна още в първия кръг на турнира за Купата на Германия. Още по-любопитно обаче е кой е отборът, отстранил „бременските музиканти“. Това е третодивизионният тим на Пройстен Мюнстер, чийто треньор е бившият наставник на ЦСКА Павел Дочев.

Отборът на българския специалист победи своя именит съперник с 4:2 след продължения и напълно заслужено продължава напред в турнира.

Първото полувреме в Мюнстер бе равностойно, но в самия му край Елжеро Елиа даде аванс на Вердер след пас на Клеменс Фриц.

Попадението обаче не уплаши домакините, които започнаха много добре втората част и изравниха чрез Мат Тейлър в 54-а минута.

Павел Дочев отстрани сензационно Вердер Бремен за Купата на Германия

източник: Gong.bg, Reuters

Вердер все пак спокойно стигна до нов гол, дело на Никлас Фулкрюг в 67-а минута и по всичко личеше, че тимът от Бремен ще вземе своето от мача.

Не на това мнение обаче бе Мат Тейлър, който в края на редовното време вкара своя втори гол, с който докара мача до продължения.

В тях домакините заиграха много вдъхновено за разлика от своя съперник, който като че ли не можеше да повярва, че трябва да изиграе още 30 минути.

Така се стигна до 96-а минута, в която след пас на Тейлър, Дмитрий Назаров с много техничен удар в горния десен ъгъл даде преднина на Пройсен за кеф на привържениците, изпълнили стадиона в Мюнстер.

В последните минути Вердер опита хаотичен натиск, но вместо да изравни, при една контраатака Мат Тейлър оформи хеттрика си, а с това и крайния резултат 4:2, с което накара Павел Дочев да вдигне победоносно ръце във въздуха пред погледа на отчаяния треньор на Вердер Томас Шааф.

Павел Дочев отстрани сензационно Вердер Бремен за Купата на Германия

източник: Gong.bg, Reuters

По същото време още един отбор от Бундеслигата напусна турнира, а това бе новакът Айтрахт Франкфурт, който загуби с 0:3 гостуването си на Ерцгебирге Ауе,

Ето всички резултати от неделя:

Нотинген – Хановер 1:6

Хенеф – Мюнхен 1860 0:6

Карлсруе – Хамбургер ШФ 4:2

Ворматия Вормс – Херта Берлин 2:1

Хафелсе – Нюрнберг 3:2 след продължения

Аален – Инголщад 3:0

Арминия Билефелд – Падерборн 3:1

Ауе – Айнтрахт Франкфурт 3:0

Пройсен Мюнстер – Вердер Бремен 4:2 след продължения

Заарбрюкен – Шалке 0:5

Бургхаузен – Фортуна Дюселдорф 0:1

Ханза Росток – Кайзерслаутерн 1:3

Росбах/Фершайд – Майнц 0:4

 

От събота:

Алемания Аахен – Борусия Мьонхенгладбах 0:2

Берлинер АК 07 – Хофенхайм 4:0

Карл Цайс Йена – Байер Леверкузен 0:4

Фалкензее – Щутгарт 0:5

Халешер ФК – Дуисбург 0:1

Обернойланд – Борусия Дортмунд 0:3

Офенбургер – Санкт Паули 0:3

Унтерхахинг – Кьолн 1:2

Виктория Хамбург – Фрайбург 1:2

Хайденхайм - Бохум 0:2

Кикерс Офенбах - Гройтер Фюрт 2:0

Шьонберг - Волфсбург 0:5