Партизан победи с 2:1 у дома Явор Иваница и се върна на върха в класирането в сръбския шампионат, след като в събота досегашният лидер Цървена звезда изненадващо загуби с 0:3 при гостуването си на слабака Спартак Суботица.

Българският национал Иван Иванов бе титуляр за гробарите и за пореден път игра без смяна за гранда от Белград, който в четвъртък игра с Рубин в Лига Европа и падна с 0:2 в Казан.

Още в петата минута на днешния двубой гостите от Явор създадоха опасност пред вратата на Владимир Стойкович, но Иванов се намеси решително. В ответната атака Лазар Маркович проби отлично в наказателното поле и подаде на празна врата към Марко Счепович, който отблизо даде преднина на Партизан.

В 35-ата минута гостите от Иваница изравниха с гол с глава на нигериеца Ифеаний Онийло, който обаче идиотски получи два жълти картона в 56-ата минута и бе изгонен, след симулира за дузпа и напсува вратаря Стойкович, за което съдията му го санкционира и го прати в съблекалните.

Иванов и компания стигнаха до успеха в 76-ата, когато Александър Милкович центрира и роденият през 1994 година Александър Митрович с глава вкара за крайното 2:1.

Партизан събра 21 точки от 8 мача и се върна на първата позиция, като изпревари с 2 точки големия си съперник Цървена звезда, който е с 19. Явор Иваница е десети с девет точки.