Ръководството на Парма крои бъдещите си планове около българския нападател Валери Божинов. Няколко часовия престой в базата на „дуковете” показа, че стрелецът е на почит в състава на Франческо Гуидолин.

Въпреки наглед незначителната травма, Божинов е пазен като рохко яйце от треньорския щаб на клуба. Спортният директор Леонарди изгледа цялото занимание, за да се увери, как стоят нещата с Божинов. След кратък разговор между двамата, шефът вече е спокоен, работата не е сериозна.

Валери ще пропусне мача с Болоня, но тренира здраво. По два пъти на ден, за да е на линия срещу Рома идния уикенд.

„Такова ми е ежедневието тук. Не излизам, най-много да хапна в някой близък ресторант. Живея близо до Галопа и двамата често си гостуваме. Сега тренирам по два пъти, за да се върна бързо. На ден тичам по час и десет минути, такава е програмата ми”, призна пред Гонг стрелецът на Парма.

„Спокоен съм и тук ми е добре”, обобщи положението таранът.

Божинов се превърна в ключова фигура за Парма, като вкара четири попадения от началото на шампионата. Всичките са ключови и донесоха победи.

В следващите месеци се очаква босовете на италианския клуб да поискат целия Божинов, защото сега играе под наем. За целта ще трябва да се водят преговори с Манчестър Сити. Желанието на футболиста не е тайна, в Италия му е най-хубаво.