Спортният директор на Парма Пиетро Леонарди обяви, че е много вероятно българският нападател Валери Божинов да бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Въпреки трудния сезон, който имаше, Валери Божинов получи удължаване на контракта с Парма с още една година. Досегашният му договор с „дуковете” изтичаше през лятото на 2015, но сега ангажиментът му към клуба е до 2016.

Пиетро Леонарди обаче разкри, че е много вероятно Божинов да бъде продаден, тъй като за него са получени четири добри оферти, които предстоят да бъдат разгледани.

Леонарди обяви, че за Божинов има отправени оферти от Виляреал, новака в Примера дивисион Гранада, турския гранд Фенербахче и гръцки отбор, чието име не бе разкрито.

„Ще се разделим с Креспо, а най-вероятно и с Божинов, за когото имаме четири добри оферти. Предстои да разгледаме предложенията и да решим какво ще правим с Божинов. Той е добър футболист и аз вярвам, че ако остане в Парма, ще получи шанс да се развива. Много сериозен е интересът към него от страна на Виляреал и Фенербахче”, коментира Пиетро Леонарди.