Популярният новинарски футболен сайт Goal.com стана поредният, разкритикувал Димитър Бербатов. Капитанът на националния ни отбор често е определян като разочароващ трансфер за сър Алекс Фъргюсън, и днес коментаторът на интернет портала Мат Мойнахан също го включи в своя „черен списък”.

Мойнахан състави Топ 5 на най-добрите трансфери, и Топ 5 на антигероите в „червено”. Най-класната покупка на сър Алекс според него е Кристиано Роналдо. От тийнейджър за 12 милиона паунда, португалецът за пет години се превърна в суперзвезда и бе продаден за 80! След него се нареждат трансферите на Уейн Рууни от Евертън, Рио Фърдинанд от Лийдс, Едвин ван дер Сар от Фулъм и Луис Саха също оттам.

Най-голямото разочарование за Манчестър Юнайтед се казва Ерик Джемба-Джемба, пристигнал от Нант. След него под номер две е Хуан Себастиан Верон, а трета позиция Мойнахан отрежда за Бербатов. След него остават Диего Форлан и Нани.

„Въпреки неоспоримия финес на Бербатов, у феновете на „Олд Трафърд” продължава да се гнезди усещането, че 30-милионната покупка не се старае достатъчно,” е обосновката за третото място на българина. „Той отбеляза куп попадения за Тотнъм преди трансфера си през 2008 година. Никакъв знак за подобна голова серия обаче не се вижда в новото му обкръжение, и той е вкарал едва 19 гола до момента.”