Втори мач на Станислав Манолев и неговия ПСВ Айндховен бе отменен за последните няколко дни. След като през уикенда „филипсите” не успяха да играят двубоя си от първенството срещу Рода, те няма да излязат и днес срещу Хееренвеен за Купата. Новината бе обявена и потвърдена от холандската лига, отменила мача, тъй като южната трибуна на стадион „Абе Ленстра” е затрупана със сняг и представлява опасност за фенове и футболисти.

От вчера на стадиона кипи усилена работа, като служителите се опитват да разтопят преспите, но въпреки това до днес нямаше никакъв ефект. ПСВ пристигна късно снощи в Хееренвеен, за да се подготвя за двубоя, но днес по обед се прибра в Айндховен.

Пет часа по-късно, вече се знаеха и дните за отложените мачове. Срещата за Купата с Хееренвеен ще се състои на 16 януари от 20.45 часа (българско време), а Рода – ПСВ е насрочен за 19 януари от 21 часа.

Мачът с Рода първоначално бе преместен за 17 януари, но след като се появи и втори двубой, който наложи отлагане, програмата бе разместена отново. На 22 януари ПСВ има редовна среща с НЕК Ниймеген от 21.45 на своя „Филипс Стейдиъм”.