Израелската федерация по футбол обяви, че отменя безсрочно всички мачове от шампионата заради военните операции в Ивицата Газа и ракетния палестински обстрел срещу южен Израел.

"Няма да е уместно да продължат да се играят мачове, когато южната част на страната е под ракетна заплаха и хората живеят в укрития", заяви федерацията в комюнике. Отмяната на мачовете се отнася за всички дивизии, се уточнява в съобщението.

Новината засяга пряко и български футболисти, които играят в Израел. Елин Топузаков и Димитър Телкийски защитават цветовете на Апоел Тел Авив, а Димитър Макриев е в тима на Ашдод.

Около 500 ракети и снаряди са изстреляни срещу Израел от началото на офанзивата. Има четирима загинали и около 40 ранени, съобщи по-рано израелският министър на отбраната Ехуд Барак. Израел започна сухопътна офанзива на 27 декември в Ивицата Газа срещу палестинското радикално ислямистко движение ХАМАС, под чийто контрол е тази територия от юни 2007г. Офанзивата е насочена срещу членовете на ХАМАС и има за цел да спре обстрела с палестински ракети към южен Израел и да се разрушат подземните проходи за снабдяване на бойците от ХАМАС с оръжие.