Обжалването на Спарта (Прага) за намаляване на наказанието на Мартин Минчев беше отхвърлено от местната федерация и 22-годишният български нападател пропуска утрешния финал за Купата на Чехия, съобщава eurofotbal.cz. Мачът за трофея ще се играе утре (сряда) от 20.00 часа на стадион "epet ARENA", който е домакинския стадион на Спарта.

Минчев получи червен картон в мача с Виктория (Пилзен) на 26-и този месец, след като съдията прецени, че българинът е ударил шамар на Вацлав Йемелка. Реферът даде дузпа за домакините от Спарта, гостите логично се скупчиха около него, за да протестират. В разправията в наказателното поле се събраха доста хора, някои от тях се сбутаха с противници, а реферът изгони Минчев и Лукаш Хейда от Виктория.

Дисциплинарната комисия наказа Минчев за два мача и първото изтърпяно наказание беше през изминалия уикенд срещу Слован (Либерец). Вчера от Спарта внесоха жалба за намаляване на наказанието и той да играе за купата на страната, но федерацията отхвърли протеста им.  В писмото на Спарта е описано, че наказанието за стандартно побутване между играчи е по-сурово отколкото фаул с опасни последствия в игрова обстановка.

Спарта ще играе трети финал за Купата в последните четири години, но дерби между двата най-успешни чешки клуба в мача за трофея не е имало от 21 години или от 2002-а година. Иначе това ще бъде мач номер 306 между тези два клуба от чешката столица./ БТА