Българският треньор на вратарите Здравко Здравков и неговият китайски отбор Гиджу Хънфън ще започнат тренировки във вторник. Тогава изтича карантината и на българския специалист, и на останалата част от отбора. Вече няколко дни в Китай няма нови случаи на заболели с вируса COVID-19, което дава оптимистична картина. При това положение местната футболна федерация търси дати за начало на първенствата. Очакванията са Суперлигата да стартира на 18-и април или седмица по-късно. След това ще започне и първенството на Лига 1, където е Гиджу Хънфън.

"Тук всичко е подредено и е наистина наред. Намирам се на базата на нашия отбор. Все още не са дошли чужденците в нашия отбор, тепърва ще пристигат и ще влизат в карантина. Като преминат този период, ще се включат в тренировките, каза Здравко Здравков за БТА.

За момента няма яснота кои отбори ще играят мачовете си без публика, но ще има такива, които за да играят в първенството, трябва само да гостуват или да са на неутрални терени. Все още има райони в Китай, които са зона, опасна за посещения.

"Аз лично не се притеснявам. Не че можеш да си спокоен където и да е, но като гледам останалия свят, тука е идеално направо", казва с усмивка Здравков. Отборът му завърши през миналата година на 3-о място в местната втора лига, а сега ще се опита да спечели промоция.