Оферти от отбори от Катар и ОАЕ е получил българският специалист Димитър Димитров-Херо, който в момента води Ал Кадисия от Саудитска Арабия. Херо пое тимът от пристанищния град Хобар на последно място, но след три победи и три равенства почти успя да запази първодивизионния статус на отбора. Това накара ръководството на клуба също да му предложи нов договор за още една година.

"Първенството на Саудитска Арабия е най-силното в целия регион, но нашият отбор няма ресурс да се бори с най-добрите. След като почти успяхме да запазим мястото си в елита, стана ясно, че селекцията за новия сезон ще бъде основно от юноши и играчи от втора дивизия. Още не съм взел окончателно решение дали ще остана в Саудитска Арабия, защото имам предложения от Катар и ОАЕ", призна за БТА Херо.

Един от най-добрите футболисти на Ал Кадисия и откритие на Херо- 19-годишен ляв бранител, пък вече е продаден на местния гранд Ал Насър. Не е ясно дали в отбора ще останат и тримата чужденци, чиито договори изтичат в края на сезона. ОАЕ и Катар като по-малки като територия държави пък са доста по-отворени към Западния свят и там новостите навлизат много по-бързо. Двете страни станаха вече и традиционни дестинации за подготовка на сериозни европейски отбори, което неминуемо ще повиши класата и на местните първенства. Херо обаче не пожела да разкрие повече подробности около отборите от тези две страни, които са се свързали с него.