Тотнъм пусна оплакване до Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед и Ливърпул заради преследването на двата тима на нападателите на „шпорите” – Димитър Бербатов и Роби Кийн, информират медиите в Англия.

Изказванията от петък на мениджъра на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън, че очаква със сигурност да успее да привлече капитана на българския национален отбор на „Олд Трафорд”, са вбесили ръководството на „шпорите”. В същото време и Рафаел Бенитес не крие интереса си към Кийн, което допълнително дразни шефовете на „Уайт Харт Лейн”.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви посочи сър Алекс като главен виновник, като заяви; „Фъргюсън е невероятен лицемер, като се има предвид какво говореше преди известно време за Кристиано Роналдо и действията на Реал Мадрид.”

„Поведението както на Ливърпул, така и на Манчестър Юнайтед е истински позор. И двата клуба бяха изрично информирани, че нямаме желание да се разделяме нито с Роби, нито с Бербо, като добавихме, че няма смисъл да продължават да преследват тези нападатели”, продължи Леви, цитиран от „BBC Sport”.

„И единият отбор и другият избраха арогантно да пренебрегнат нашите желания. Вече разполагаме с доказателства за системно нарушение на правилата на Висшата лига относно преследването на играчи”, коментира още Даниел Леви.

„Публичните изказвания на Фъргюсън от днес представляват арогантна намеса във вътрешните дела на Тотнъм по отношение на един от състезателите на клуба. Това може би представлява и една от най-големите обиди от страна на мениджър във Висшата лига към днешна дата”, продължи босът на „шпорите”.

„Бенитес направи подобни коментари, по отношение на Кийн. Вече сме пуснали официална жалба до Висшата лига за действията на Ливърпул от по-рано тази седмица”, каза още шефът на Тотнъм.