Още един българин ще играе в арменското първенство от новия сезон. След като Георги Пашов и Ивайло Димитров подписаха договори с новия отбор Арарат-Армения, вратарят Александър Конов стана футболист на ФК Лори Ванадзор.

24-годишният вратар се обвърза с контракт за шест месеца с отбора на Лори, който сега влиза в Първа лига на бившата съветска република. От този сезон първенството на Армения ще се провежда с осем отбора и също по системата есен-пролет, а не както беше досега в рамките на една календарна година.

Александър Конов

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Роденият в Русе талант е юноша на Литекс, след това преминава в ЦСКА, но основно има мачове за втория отбор. След кратък период в Дунав и в Оборище, Конов реши да опита късмета си зад граница. С мачове за юношеските и младежкия национален отбор, вратарят беше привлечен веднага в арменския клуб.

Той имаше предложения и от гръцки отбори, но предпочете да пътува за Ереван, тъй като там офертата е за Първа лига. "За мен е страхотна крачка, че идвам в арменското първенство. От една страна ще играя в Първа лига, а от друга- организацията приятно ме изненада и вярвам, че заедно с Лори Ванадзор ще имаме успехи, заяви Александър Конов./БТА