Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов ще бъде опериран утре в Рим, заяви за Гонг футболистът. Контузията, която получи във вчерашния мач срещу Ман Юнайтед (1:0) се е оказала много тежка, а това ще го остави извън терените за срок от 4-5 месеца.

„Кръстните връзки са скъсани и отивам в Рим, където ще ме оперира докторът, който е правил хирургическата интервенция на Франческо Тоти. Той е познат на мениджъра ми Джери Паломба и затова решихме да направим операцията при него”, заяви нападателят.

„Контузията ми е точно като на Мартин Петров и се очаква да отсъствам 4-5 месеца. Ериксон ми каза, че ще разчита на мен и ще ме чака. Обади ми се президентът на клуба, който също ме увери, че мога да разчитам на тях за абсолютно всичко, от което имам нужда. Ръководството на клуба също ми потвърди, че ще изчака да се възстановя и ще разчитат на мен за в бъдеще”, каза Валери Божинов по телефона от Манчестър.

Тази сутрин лекарите са видели последните изследвания, които потвърждават лошата диагноза от вчера.

Валери Божинов разкри, че е бил ужасен, след като е видял репортажа от мача и момента, в който е получил контузията, когато коляното му буквално се е извъртяло в страни.