Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл се надява капитанът Стилиян Петров да се възстанови за следващите три мача в седмицата, която наставник определя като важната в кариерата си в този отбор.

В неделя Вила посреща Бърнли в пореден двубой от битката за място в четворката на Висшата лига. В сряда съставът от Бирмингам има преиграване срещу Кристъл Палас за Купата на Англия. При победа отборът от Вила Парк ще играе сравнително лесен четвъртфинал в турнира срещу Рединг или Уест Бромич Албиън.

Кулминацията на седмицата е в неделя, когато Астън Вила отива на легендарния Уембли, за да срещне Манчестър Юнайтед във финала за Купата на лигата.

Петров има две травми – в глезена и в ахилеса, но въпреки това българинът е поискал да бъде включен в разширения състав за мача с Бърнли и да помогне на съотборниците си.

„Стилиян избра да бъде в състава и тренира, но това е той”, каза О’Нийл за все още невъзстановения си капитан.

„Това е решителна седмица, много важна. Не мога да кажа, че това ще бъде просто една нормална седмица. Това е може би най-голямата седмица, откакто съм тук, най-малкото защото играем финал”, категоричен е Мартин О’Нийл.