Мартин О’Нийл смята, че е крайно време Стилиян Петров да започне да играе по-добър футбол.

„Вече мина много време и той трябва да е свикнал, затова е време да покаже по-качествена продукция.”, каза наставникът на Астън Вила.

Полузащитникът не показва дори половината от потенциала, който притежава и който накара О’Нийл да плати 6.5 млн. лири, за да го притежава в отбора си.

Петров има само 1 гол от 28 мача и по негови собствени думи се опитва да си възвърне формата от престоя си в шотландския Селтик, където беше звездата на отбора.

„Когато той пристигна тук, още през първите мачове, стана ясно, че ще има нужда от време да свикне с обстановката в отбора. Стилиян знае, че може да играе много по-добре и да бъде по-постоянен. Мисля си, че игра добре срещу Арсенал, но в неделя не беше на ниво. Смятам, че след като се премести от Глазгоу в Бирмингам, трябваше по-бързо да се установи и да се запознае с новите обстоятелства. Това са все неща, които трябва да премисли.”, каза О’Нийл.

„По мое мнение ще видим изцяло нов Стилиян през новия сезон. Сигурен съм в качествата му и наистина вярвам, че е време да ги покаже. Играта му срещу Уест Хям беше невероятна, но такива мачове той има прекалено малко и са през голям период от време. Първото полувреме в двубоя с Шефийлд, когато успя и да се разпише беше изключително силно за него. Това е истинският Стенли и ако успее да се пребори със своята неувереност, ще видим какво може наистина.”, продължи мениджърът на Вила.

„Спомням си, че когато пристигнах в Селтик положението с него беше същото – той все така не можеше да намери място си на терена и да играе силен футбол. Пробвах го на няколко позиции, за да намерим оптималната и това беше от полза. Но разликата между тогава и сега са годините му. Тогава беше много по-млад и всичко около него беше обяснимо. Сега е доста по-зрял и аз не очаквах, че промяната ще му се отрази по такъв начин. Моето мнение е, че няколко месеца са предостатъчен период за аклиматизация, но явно при Стенли не е така. Наистина е време да започне да играе добре и с постоянство”, завърши Мартин О’Нийл в интервюто, дадено за „Бирмингам Мейл”.