Мениджърът на Астън Вила Мартин О'Нийл похвали Стилян Петров за изявите си през последните няколко месеца и отличната му игра във Висшата лига през новия шампионат.

„Стилян Петров започна да подобрява играта си още в края на миналия сезон. Това трябва да е обичайното му представяне”, каза наставникът, който бе заедно с българския национал в Селтик, преди да го вземе със себе си и на Вила Парк.

„Той играе силно и агресивно, увереността му е голяма, когато стига първи до топката. Президентът на клуба отбеляза това, че върши страхотна работа.”

„Искам Стилян да има постоянна игра, а не да изиграе добре само един или два добри мача. Въпреки всичко той се приближава до нивото, което отговаря на класата на Висшата лига.”

„В Селтик разполагахме с Нийл Ленън и това даваше възможност на Стилян да се включва в атаките на отбора. Имахме нападател като Хенрик Ларсон, който вкарваше голове за удоволствие. Имахме и Крис Сътън, който също свърши много добра работа Тогава атакуващият полузащитник спокойно може да отбележи 15 в един сезон..

„В Селтик нападахме спокойно, без да се притесняваме какво се случва в мача. В Астън Вила Стилян носи отговорност за играта в защита. Ролята му и в националния отбор на България се е променила и той има по-малко възможности да се включва в нападение”, каза още О'Нийл.

Мениджърът на Астън Вила добави, че съставът му през този сезон спокойно може да играе в цикъл сряда-събота и да се представи на ниво и в турнира за Купата на УЕФА, където бирмингамците срещат Литекс в битка за място в груповата фаза.