Поредният голям скандал, разтърсил Румъния, този път не подмина и българския футболист Живко Миланов. Причината се крие в обвиненията на шефа на Васлуй, чийто екип носи родния национал. Според gsp.ro, босът на клуба Адриан Порумбоию, твърди, че негов бивш служител е влязъл в контакт с футболисти от отбора преди мача с Рапид Букурещ, като целта му е била да подкупи въпросните играчи.

Информацията в изданието сочи, че Константин Зот е пожелал от футболистите на Васлуй да играят симулативно в двубоя, който е насрочен за утре (20 декември). Адриан Порумбоию не е пожелал да съобщи имената на футболистите, но според изданието, сред тях е именно българинът – Живко Миланов.

Президентът на Васлуй разкри, че става дума за четирима играчи, договорите на част от които приключват след около шест месеца. Именно от този факт се е е възползвал бившият му служител Зот, който сега работи за Рапид Букурещ. На футболистите са били предложени примамливи трансфери в Русия, с много изгодни договори и големи заплати. Нещо повече, Адриан Порумбоию бе категоричен, че има доказателства за думите си и обвиненията в корупция.

Потърсен от изданието, Константин Зот категорично отрече подобни твърдения, като от своя страна заяви, че ще се обърне към адвоката си.

Константин Зот е работил само четири месеца за Васлуй, след което е приел офертата от Рапид. Проблемът бе коментиран и от собственика на Стяуа Джиджи Бекали, който смята, че в машинацията е участвал и треньорът на столичния тим Разван Луческу, който е знаел за престъплението.

В момента Васлуй с Живко Миланов заема пето място в подреждането на румънското първенство с 30 точки. Преди двубоя от 18-я кръг Рапид е на трета позиция, с четири точки повече от своя съперник. Лидер е Динамо Букурещ.