Българският национал Димитър Рангелов подписа договор за четири сезона с Борусия Дортмунд. Контрактът на вече бившия голмайстор на Енерги Котбус изтича на 30 юни 2013 година.

„Благодаря много. В момента съм на летището и ще пътувам към Мюнхен. Всичко стана официално преди час-час и половина, след като минах успешно медицинските прегледи. Договорът ми е за 4 години. Оттук нататък бъдещето ми е свързано с този клуб”, заяви Димитър Рангелов в специално интервю за Спортно шоу Гонг.

 

„Всички знаем какъв отбор е Борусия. Спечелиха Шампионска лига преди мисля 14 години. Прекрасен стадион, градът също е много хубав. Надявам се да нямам контузии и да се преборя за титулярно място”, каза още българският национал.

 

„Не знам двата клуба за каква точно сума са се разбрали, но мисля, че е тази, която се коментира в медиите.  Надявам се с тази стъпка да продължа развитието си напред. Преди три-четири дни разговарях с треньора на отбора. Той в момента е във ваканция, но ми каза да съм спокоен. Той е търпелив и ще ми даде нужното спокойствие, за да извлече максимума от моите качества. В момента чакам полета за Мюнхен, след което пътувам за София. Довечера ще си бъда в България. След това отивам на българското Черноморие, за да почерпя приятели.”

 

„За съжаление не успях да се видя с Мишо Александров в Дортмунд. Вчера дойдох тук, а днес от 8 сутринта съм в клиниката и нямах никакво време. Важното е да дам максимума от себе си, независимо от конкуренцията, която ще имам. Ако съм здрав не вярвам да имам проблеми”, завърши Митко Рангелов.

 

„Доволни сме, че успяхме да привлечем футболист, който със сигурност ще ни помогне”, заяви пък спортният директор на Борусия Майкъл Золц, след като Рангелов успешно премина медицинските прегледи в клиника в Дуисбург.