Димитър Рангелов подписа тази сутрин договор за една плюс три години с участника в първа Бундеслига – Енерги Котбус, съобщи за Гонг Емил Данчев.

„Преди малко подписахме, приключихме с всички документи. В края на спортно състезателната година има една опция в договора, която Котбус трябва да изпълни, за да подпише за още три сезона с Митко. Славия също има своя процент от този договор. Беше сложно, но успяхме да защитим интересите на Славия и Страсбург”, разкри Данчев.

Агентът не пожела да сподели трансферната сума, докато френският клуб не реши да го направи.

В събота Рангелов ще даде пресконференция в София, на която ще станат известни още подробности.

Емил Данчев е оптимист, че нападателят ще успее да се наложи в Бундеслигата. „Условията при, които се подписа договорът надхвърлиха възможностите на Котбус. Това говори, че те имат голямо желание Митко да играе при тях. Все пак Рангелов трябва да си заслужи мястото сред титулярите.”

Данчев разкри, че Жан Пиер Папен, твърдо остава в Страсбург.

„Нека не избързваме за Гъргоров. Той има договор със Страсбург, така че нещата не са чат толкова лесни”, коментира Данчев.

Накрая мениджърът на Бербатов изрази оптимизъм, че до края на лято, ще има много пресконференции, свързани с трансферирането на български футболисти.