Португалският мениджър Пауло Соуса е новият мениджър на Лестър Сити, обявиха от тима, в който играе и българският национален защитник Александър Тунчев.

Соуса, който до момента водеше Суонзи Сити, заменя на Уокърс Стейдиъм Найджъл Пиърсън, като за неговото привличане е настоял лично собственикът на лисиците Милан Мандарич.

„Очарован съм да ви представя наставник от такъв висок калибър. Пауло има отлична репутация и като играч, и сега като мениджър. Вярвам, че той е правилният човек, който да води клуба напред”, каза Мандарич.

Самият Соуса заяви: „Радостен съм да бъда тук. Това е велик клуб с велики привърженици и богата история, развълнуван съм от новото предизвикателство.”

39-годишният Пауло Соуса се ориентира към треньорския занаят през 2008-а, когато пое Куинс Парк Рейнжърс, преди да отиде в Суонзи. Далеч по-впечатляваща обаче е визитката на португалеца като футболист. Той е печелил Шампионската лига с два различни отбора - Ювентус и Борусия Дортмунд. Освен това Соуса е световен шампион с Португалия за юноши до 20 години през 1989 година.