Изпадналият от елита тим на Сиена официално назначи като старши треньор Антонио Конте. В клуба се състезава българският вратар Михаил Иванов, който понякога попада в разширения състав на тима, но така и не успя да дебютира в Серия А.

Клубът не успя да запази мястото си е елита и логично се раздели с досегашния наставник Алберто Малезани. Бившият треньор на Бари и Аталанта Конте подписа за две години и се надява да върне Сиена в Серия А.

"Веднага реших, че искам да дойда в Сиена, още от първата ми среща с президента Масимо Мецарома", сподели Конте.

"Бях ентусиазиран от думите му, отличният му избор на спортен директор като Джорджо Перинети, както и възможността да се завърна в средата, която вече имах шанс да оценя", продължи тактикът.

Това е завръщане за Конте в клуба, след като той започна треньорската си кариера като помощник на Луиджи Ди Канио през сезон 2005/2006 година. "Женя се за амбициозен проект, наясно съм какво ме чака и какви са очакванията на клуба. Предстои ни много работа, за да върнем Сиена там, където й е мястото. Сигурен съм ,че имаме всичко нужно, за да се представим добре", завърши Конте. Негов помощник ще бъде Анджело Алесио.