Димитър Бербатов официално е футболист на Фулъм! Това съобщиха от лондонския клуб на своята официална страница, а новината бе потвърдена и от сайта на Манчестър Юнайтед.

Договорът на българина с Фулъм е за 2 години, а трансферната сума остава в тайна, а според медиите в Англия тя е между 3 и 5 милиона паунда. В новия си отбор Берба ще играе с любимия си номер 9. Очаква се Берба да бъде най-скъпоплатеният футболист на Фулъм. Той може да дебютира за лондончани още в събота, когато отборът гостува на Уест Хем.

Новият мениджър на нападателя Мартин Йол, който работи с него и в Тотнъм, не скри радостта си от сделката: "Димитър е играч, на който винаги съм се възхищавал. Той е играч със страхотна класа и технически качества, който ще ми даде атакуващата опция, която търсех.  Когато той не вкарва голове, неговата изобретателност често води до създаване на шансове за неговите съотборници", сподели холандецът.

Фулъм ще бъде третият английски клуб в кариерата на Бербатов, коята започна от ЦСКА и премина през Байер Леверкузен. 31-годишният български нападател пристигна в Англия през 2006 година, когато Йол го привлече в Тотнъм от Леверкузен. По време на двата си сезона на "Уайт Харт Лейн", той вкара 46 попадения в 102 мача във всички състезания. През 2008 година той стана най-скъпото попълнение в историята на Манчестър Юнайтед, след като бе привлечен на "Олд Трафорд" за малко над 30 милиона паунда. Таранът вкара 56 гола в 149 мача с екипа на Юнайтед и през сезон 2010/2011 година стана голмайстор на Висшата лига, заедно с Карлос Тевес.

Бербатов, който ще даде пресконференция в понеделник в София, на която ще обяви подробности около трансфера си в отбора на Фулъм, е първият българин шампион на Англия.