Стилиян Петров все още е капитан на английския футболен клуб Астън Вила, заяви новият мениджър на бирмингамския тим Пол Ламбърт.

Треньорът обясни, че ще потърси вариант за заместник на българина, който в момента се лекува от левкемия, но няма намерение да отнема за постоянно лентата на халфа, който е лидер на отбора.

„Стилиян е капитан на Вила и остава такъв, в това няма съмнение. Дори и да не бях мениджър на отбора, неговото здраве пак щеше да бъде по-важно за мен от всичко друго“, каза Ламбърт.

„Трябва да потърся човек за лентата, но няма да отнемам нищо от Стилиян, който е лидер на отбора и е дал много за него в последните шест сезона“, заяви новият мениджър на Вила.

Пол Ламбърт и Стилиян Петров се познават още от престоя си в Селтък, където двамата играха дълги години в средата на терена под ръководството на Мартин О'Нийл.

„Ще се видя с него съвсем скоро. Вече го попитах по телефона как се чувства. Мисля, че ще можем да организираме един благотворителен двубой срещу Селтик. Ще направим всичко възможно, за да помогнем. Това е болест, която засяга хиляди хора“, добави Пол Ламбърт.