Отборът на българските национали Станислав Ангелов и Димитър Рангелов – Енерги регистрира втора загуба в Бундеслигата от началото на сезона. Този път тимът от Котбус отстъпи като домакин на Борусия Дортмунд с минималното 0:1. Единственото попадение в срещата падна в последните секунди на първата част и бе дело на Невен Суботич.

И двамата българи в редиците на Енерги играха през всичките 90 минути, но не успяха да помогнат на своя тим. Така възпитаниците на Боян Прашникар се свлякоха на последно място във временното класиране с една единствена точка до този момент.

В другите мачове от кръга, лидерът Хофенхайм записа първа загуба за сезона, отстъпвайки на Байер Леверкузен с 2:5 като гост. От поражението на новака в Бундеслигата най-много се възползва тимът на Шалке, който благодарение на успеха си срещу Бохум оглави класирането.

Мьонхенгладбах записа важна победа над Вердер Бремен с 3:2 и напусна зоната на изпадащите. Хамбургер успя да обърне резултата срещу Арминия Билефелд, въпреки че губеше с 0:2. В крайна сметка гостите се наложиха с 4:2 и заеха второто място. Волфсбург и Айнтрахт не излъчиха победител 2:2.

Снощи Кьолн се справи с Карлсруе, а утре са срещите: Байерн М – Херта и Щутгарт – Хановер.