Българският нападател на Реджина Андрей Гълъбинов се разписа във втори пореден мач на тима. Той го направи при равенството 1:1 като гост на Кротоне в дербито на Калабрия от третия кръг на Серия Б.

Гълъбинов беше точен с глава в 43-ата минута, когато засече центриране от фал на Федерико Ричи. В 58-ата обаче домакините стигнаха до равенството с попадение на Ахмад Бенали, дошло след изпълнение на корнер. В 85-ата родният футболист беше заменен от Марко Туминело. С това реми Реджина събра 5 точки и се намира на шестата позиция в класирането.

По-рано през деня Асколи спечели гостуването си на Комо с минималното 1:0 след попадение на Федерико Диониси (73’ - дузпа). Българският национал Атанас Илиев обаче не беше включен в групата на тима за двубоя, тъй като няма достатъчно тренировки с новите си съотборници.

По същото време Монца завърши 1:1 при гостуването си на СПАЛ. Домакините вкараха чрез преотстъпения от Милан Лоренцо Коломбо (14’), докато отборът на Силвио Берлускони изравни чрез Карлос Аугусто (54’). Родният национал Валентин Антов остана на пейката на гостите през целия мач. Асколи е трети в подреждането с пълен актив от 9 точки, докато Монца е седми с 5 спечелени пункта.