Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов ще пропусне срещата на своя тим Твенте срещу НЕК Ниймеген от 16-ия кръг на холандската Ередивизие, съобщава сайтът на футболиста.

Причината са болки в лявото коляно, които мъчат стража още от срещата с Интер от Шампионската лига тази седмица. 22-годишният Михайлов има възпалена връзка на коляното, като двубоите със Сърбия, АЗ Алкмаар и Интер игра на инжекции, но болките се усилили и ръководството на Твенте начело с Мишел Прюдом и лекарския щаб са решили Михайлов да почива, за да не се усложни травмата и да има сериозни последствия.

Така вратарят няма да пътува със своите съотборници за утрешното гостуване, като това ще бъде първи мач от началото на сезона в Ередивизие, в който Михайлов няма да играе. В предишните 15 мача Михайлов игра титуляр и само срещу ПСВ Айндховен бе заменен в 89-ата минута заради травма, докато всичките други сблъсъци остана на терена от началото до края. В тях е получил само 13 гола.

Михайлов записа пет пълни мача в Шампионската лига, както и 90 минути в сблъсъка за Суперкупата на Холандия срещу Аякс в Амстердам. През този сезон вратарят е пропуснал само мачовете в турнира за Купата на Холандия.