Старши треньорът на Карпати Лвов Николай Костов и помощниците му Веселин Бранимиров и Неделчо Матушев започнаха инспекция на начина на работа във всички отбори в клуба. Те наблюдават тренировките на младежката формация, на всички юношески и детски отбори на Карпати, а след това трябва да внесат корекции, където има нужда от такива, съобщават местните медии.

Според медиите в Лвов, Костов и щабът му трябва да изградят или адаптират единна методика на работа в целия клуб. Костов, Бранимиров и Матушев най-напред само ще наблюдават и при първа възможност ще наложат някои промени, които смятат за необходими.

Решението да се даде тази власт на българския специалист показва, че президентът Петро Димински има намерение да работи дълго с този екип и вярва в качествата му да вдигне Карпати отново сред водещите клубове в Украйна.

Бившият треньор на Левски Николай Костов пое Карпати Лвов през юли, след като тимът имаше една точка в три мача. В следващите пет срещи жълто-зелените от Северозападна Украйна допуснаха едва едно поражение - при гостуването си на Шахтьор Донецк и вече имат 8 точки. Лошото начало обаче все още тежи и те са на 14-о място.