Старши треньорът на Металург Донецк Николай Костов заяви след победата над ФК Лвов, че неговият отбор продължава да набира скорост в шампионата.

Тимът отнесе доста критики след подновяването на шампионата заради недобрите си изяви, но въпреки това наставникът е оптимист, още повече че в състава си има играч като Велизар Димитров, който умее да решава срещи. Нещо подобно направи българският национал в мача срещу Лвов, когато реализира в даденото от съдията продължение за крайното 1:0.

„Днес има само едно нещо, за което мога да се радвам, и то е победата на Металург. Всичко останало е трудно за коментиране. На този лош терен играха два тима, които направиха прекалено много нарушения и фаулове. Ние тренираме на едни терени, а играем на съвсем различни. Поздравявам моите момчета, които се стараха да пресират своя съперник. Днес беше важен мач за нас. Пожелавам успехи на младите играчи на ФК Лвов и на техния треньор”, сподели Николай Костов на пресконференцията след двубоя.

Наставникът се изказа доста ласкаво за съперника, като добави, че това тим, който ще бъде много силен, след като натрупа повече опит.

„Ние набираме своята оптимална форма, тактически играем добре. Дори и по време на загубения мач срещу Динамо се справихме на ниво, особено през първите 45 минути на срещата. Продължаваме да се развиваме и ще се постараем да постигнем добър резултат в шампионата”, завърши Николай Костов.