Ники Михайлов обра овациите на малчуганите, когато чуха, че им помага и им праща поздрави. Скандирания „Ники, Ники...”, огласиха зала „Фестивална” по време на Коледния турнир за деца лишени от родителски грижи.

Националният вратар научи за инициативата от сайта gong.bg и сам пожела да помогне. На практика с помощта на Михайлов бе осигурена храната на близо 450 деца дошли от цяла България, за традиционните състезания в края на годината.

Събитието удостоиха с присъствието си спортният министър Нейков, социалният – Младенов, банкери и бизнесмени.

„Оценявам високо жеста на Ники Михайлов. Благодаря му от името на децата. Дано повече от най-известните футболисти и спортисти се включват в подобни кампании”, заяви за Гонг Анатоли Илиев – председател на федерацията за деца лишени от родителски грижи.

„Винаги съм бил за пободни видове инициативи. Митко Бербатов май беше първият футболист, който започна да помага за такива дейности. Мисля, че всички футболисти, които могат, а и хората, които могат да си го позволят, трябва да помагат. Като разбрах, че мога да помогна, веднага откликнах. Отговарям и моя сайт на всички видове подобни въпроси. Гледам да помагам, правил съм го и преди. Нямам много време да следя нещата, но получавам информация и се стремя да бъда полезен, с каквото мога”, отбеляза пред Гонг вратарят.

Ники Михайлов допълни, че помага на деца не само в България, но и в Холандия, където играе за Твенте.

„Тепърва започвам. Помогнах от Холандия на деца сирачета в България. Имаше представление, средствата отидоха за тях. Помогнах с финансови средства и други неща, които бях закупил. За съжаление в България имаме нужда от такива неща… Който има нужда може да се обръща към мен в сайта ми. Там хората следят нещата 24 часа, после ме информират. Ако има деца от тези, които са играли на турнира, които искат да станат професионални спортисти, искам да им кажа, да следват мечтите си. Рано или късно, те ще се сбъднат. Аз правя същото…”, завърши по темата Михайлов за Гонг.